Palvelut

 

Lääkehoidon arviointi

Palvelussa varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille sekä varmistetaan lääkehoidon onnistuminen rationaalisesti ja tarkoituksenmukaisesti – selviänkö omatoimisesti lääkehoidon toteuttamisesta?

Samalla selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi huomioidaan yleisempien sairauksien hoitosuositukset sekä keskeisimpien laboratorioarvojen merkitys erilaisissa sairaustiloissa ja lääkehoidoissa. Hoitava lääkäri tekee tarvittaessa tarvittavat lääkemuutokset ja hoitopäätökset.

Ajanvarauksella toimiva palvelu, jonka hinta on 60 €.

 

Lääkityksen tarkistus


Lääkejätteet

Otamme vastaan yksityishenkilöiltä käytöstä poistuneet ja vanhentuneet lääkkeet hävitettäväksi.  Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
 • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
 • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
 • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
 • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
 • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
 • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin. Apteekin eteisessä on astia johon neulat ja ruiskut palautetaan.
 • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita ym.).

Lääkejätteet

 

Inhalaatiotekniikan tarkastus

Apteekissa tehtävä inhalaatiohoidon tarkistus auttaa sinua käyttämään inhaloitavaa lääkettäsi oikein ja huolehtimaan suusi hyvinvoinnista lääkkeen käytön yhteydessä. Ajanvarauksella toimiva palvelu, jonka hinta on 10,00 euroa.

inhalaatiotekniikan_tarkastus

 

Kotiinkuljetus

Halutessasi toimitamme lääkkeet kotiin arkipäivisin.
Kotiinkuljetus maksaa alle 5 km matkalta 5 euroa ja 5-20 km matkalta 10 euroa.

lääkkeiden Kotiinkuljetus


Reseptien uusiminen

 

Sähköisen reseptin uusimista voi pyytää apteekista käymällä paikan päällä tai puolankalaiset Puolangan terveyskeskuksesta puhelimitse klo 12-14 välisenä aikana numerosta 08 6156 5230

Apteekista reseptin uusimista ei voi pyytää puhelimitse eikä uusintatietoja voida tietosuojasyistä antaa puhelimessa.

Apteekkimme perii uusimisesta 2 euroa/resepti ja korkeintaan 10 euroa/kerralla uusittavat reseptit. Terveysaseman kautta uusiminen on maksutonta.

Täysi-ikäinen voi katsella omia tietojaan osoitteessa www. kanta.fi./omakanta. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnisteilla tai sähköisellä henkilökortilla.

 


Koneellinen annosjakelu

Apteekissamme on annosjakelupalvelu. Toimitamme lääkkeet koneellisesti jaetuissa annoskohtaisissa pusseissa. Kysy palvelusta lisää henkilökunnaltamme.

Annosjakelupalkkio on 8,50 euroa viikolta.

Lääkkeiden annosjakelu

 


Puolangan apteekki on Liikkujan Apteekki

Meiltä saat

 • Tietoa liikunnan terveyshyödyistä sekä liikunnan merkityksestä sairauksien ennaltaehkäisyssä.
 • Tietoa liikunnan toteuttamisesta osana eri sairauksien hoitoa.
 • Tietoa kunnan liikuntaneuvonnasta ja paikallisista liikunta- ja elintaparyhmistä.
 • Tukea ja kannustusta aktiivisemman arjen aloittamiseen.
 • Maksutonta terveysliikunta- ja painonhallintamateriaalia.
 • Liikkujalle sopivia tuotteita.
 • Apteekkikohtaisia tapahtumia ja teemapäiviä sekä kampanjoita yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.