Palvelut

 

Videoapteekki

Apteekkiasiat voi hoitaa etänä vaikkapa kotisohvalta turvallisen Remomedi-sovelluksen avulla.  Sovellus ladataan älypuhelimeen sovelluskaupasta. Tutun farmaseutin kanssa voi keskustella luottamuksellisesti joko ääni- tai videopuheluna, saada asiantuntevaa neuvontaa ja tilata reseptilääkkeet ja muut apteekkituotteet.  Etämaksaminen onnistuu turvallisesti maksukorteilla. Ostokset voi noutaa apteekista tai apteekin noutolaatikostosta, tai ne voidaan toimittaa kotiin Puolangan alueella.

 

 

 

Noutolokerikko

Apteekin noutolokerikko sijaitsee K-market Paprikassa (Ouluntie 7). Noutolokerikosta voit hakea tilaamasi tuotteet myös apteekin aukioloaikojen ulkopuolella ma-la 8-21, su 12-21. Saat teksiviestillä lokerokoodin kun tilaus on noudettavissa.

 

 

Lääkityksen tarkistus

Palvelussa varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille sekä varmistetaan lääkehoidon onnistuminen rationaalisesti ja tarkoituksenmukaisesti – selviänkö omatoimisesti lääkehoidon toteuttamisesta?

Samalla selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan mahdolliset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Hoitava lääkäri tekee aina tarvittavat lääkemuutokset ja hoitopäätökset.

Ajanvarauksella toimiva palvelu, jonka hinta on 25 €.

 

Lääkityksen tarkistus


 

Lääkejätteet

Otamme vastaan yksityishenkilöiltä käytöstä poistuneet ja vanhentuneet lääkkeet hävitettäväksi.  Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin. Apteekin eteisessä on astia johon neulat ja ruiskut palautetaan.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita ym.).

Lääkejätteet

 

Inhalaatiotekniikan tarkastus

Apteekissa tehtävä inhalaatiohoidon tarkistus auttaa sinua käyttämään inhaloitavaa lääkettäsi oikein ja huolehtimaan suusi hyvinvoinnista lääkkeen käytön yhteydessä. Ajanvarauksella toimiva palvelu, jonka hinta on 10,00 euroa.

inhalaatiotekniikan_tarkastus

 

Kotiinkuljetus

Halutessasi toimitamme lääkkeet kotiin arkipäivisin.
Kotiinkuljetus maksaa alle 5 km matkalta 5 euroa ja 5-20 km matkalta 10 euroa.

lääkkeiden Kotiinkuljetus


Reseptien uusiminen

 

Sähköisen reseptin uusimista voi pyytää apteekista käymällä paikan päällä tai puolankalaiset Puolangan terveyskeskuksesta puhelimitse klo 12-14 välisenä aikana numerosta 08 6156 5230

Apteekista reseptin uusimista ei voi pyytää puhelimitse eikä uusintatietoja voida tietosuojasyistä antaa puhelimessa.

Apteekkimme perii uusimisesta 2 euroa/resepti ja korkeintaan 10 euroa/kerralla uusittavat reseptit. Terveysaseman kautta uusiminen on maksutonta.

Täysi-ikäinen voi katsella omia tietojaan osoitteessa www. kanta.fi./omakanta. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnisteilla tai sähköisellä henkilökortilla.

 


Koneellinen annosjakelu

Apteekissamme on annosjakelupalvelu. Toimitamme lääkkeet koneellisesti jaetuissa annoskohtaisissa pusseissa. Kysy palvelusta lisää henkilökunnaltamme.

Annosjakelupalkkio on 8,50 euroa viikolta.

Lääkkeiden annosjakelu